»Dober večer, bog daj«, se je zaslišalo z veržejskega odra na večer 2. maja. S pozdravno pesmijo so pevci Moškega vokalnega sestava Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej pod vodstvom Tatjane Rozmarič – Poštrak pričeli letošnji letni koncert. Tokrat so pevci obiskovalce s pesmijo popeljali po slovenskih pokrajinah – večer so namreč namenili lepi slovenski ljudski pesmi. Zvrstile so se koroške, prekmurske in prleške pesmi ter slovenske brez posebne pokrajinske pripadnosti. Pravzaprav bi lahko rekli, da so ljudske pesmi srž repertoarja domačih moških pevcev. Te imajo priložnost največkrat zapeti in z njimi ohranjajo pomembno slovensko ljudsko izročilo.

Kot vsako leto so tudi letos medse povabili gostujoče pevce. Tokrat so se povabilu odzvale pevke ljudskih pesmi Kulturnega društva Anton Krempl iz Male Nedelje »Soside« ter skoraj že domač Kvartet Jeruzalem, katerega člana sta dva pevca Moške vokalne skupine. V tipičnem ljudskem tonu so »Soside« zapele stare, skoraj že pozabljene pesmi, ki so jih peli že naši pradedi in prababice,  najverjetneje  ob skupnih kmečkih opravilih ali pa ob večernih druženjih na vasi. Kvartet Jeruzalem se je letos predstavil tudi ob spremljavi diatonične harmonike, kar je bila prijetna popestritev za vse prisotne.

Pevci so večer zaključili s skupno ljudsko pesmijo Gremo na Štajersko, prav tako ob spremljavi harmonikarja Kvarteta Jeruzalem.

Člani Moškega vokalnega sestava so prepričani, da slovenski rek »Petje je balzam za telo in dušo« resnično drži. Na tedenskih pevskih vajah s pesmijo razvedrijo svoja srca ter preženejo morebitne skrbi.

Pred zasluženim počitkom, ki jih čaka v poletnih mesecih, bodo pevci zapeli še na koncertu »Sosid«, 15. maja, v Mali Nedelji ter se udeležili Območnega srečanja pevskih zborov in vokalnih skupin v Negovi, 5. junija. In, ko bodo noči že dovolj tople, se bodo odpravili zapet podoknice, v vseh treh krajih občine, kot je to zadnja leta že v navadi.