PLAKAT-page-001

Moška vokalna skupina Kulturnega društva »Slavko Osterc« Veržej v letošnjem letu praznuje 20. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti je skupina v soboto, 11. maja 2019, pripravila samostojni koncert v Kulturni dvorani Janeza Ferenca v Veržeju. Člani Moške vokalne skupine, ki jih že vseh 20 let vodi ga. Tatjana Rozmarič – Poštrak, so si ob jubileju izbrali verz »Kdor poje rad, ostane mlad.« Petju so predani že zelo veliko časa. Mnogi izmed njih že več kot 20, nekateri tudi 30 let in več. Člani zasedbe se zelo dobro zavedajo, da pesem človeka plemeniti, oblikuje, bogati in prevzame.

Zadnjih 20 let je Moška vokalna skupina tista, ki v Občini Veržej goji pevsko dejavnost. S svojim prepevanjem obogatijo marsikatero kulturno prireditev tako v domači občini kakor sosednjih, redno sodelujejo na območnih revijah v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti, se odzovejo povabilom različnih društev in organizacij, organizirajo podoknice, prirejajo samostojne koncerte, polepšajo dneve varovancev v domovih upokojencev in so nepogrešljivi pri sv. mašah, na pogrebih ter še kje.

Moška vokalna skupina se je na koncertu predstavila s slovenskimi ljudskimi in umetnimi pesmimi ter dalmatinskimi pesmimi. Skupina je zapela tudi pesmi Honga! Paj! in Toti Verženci katerih besedilo je napisal g. Marko Kočar, uglasbil pa g. Emil Glavnik. Na koncertu je nastopil tudi mladi pianist Lan Patrick Pal. S strani Javnega sklada za kulturne dejavnosti so člani Moške vokalne skupine ob 20. obletnici delovanja prejeli bronaste, srebrne, zlate in častne Gallusove značke, jubilantom pa sta na koncertu namenila nekaj besed tudi predsednica kulturnega društva Ksenija Seršen ter župan Občine Veržej g. Slavko Petovar.