V soboto, 26. 11. 2016, se je v Kulturnem domu Veržej odvijal 10. Večer folklore Folklorne skupine Leščeček. Ponovitev koncerta pa se je nato odvila 10. 12. 2016 v Domu kulture v Ljutomeru.

Folklorniki so svoj jubilejni koncert poimenovali preprosto, a zgovorno »Naših prvih deset …«. Jubilejni koncert je bil malce drugačen, saj so folklorniki v središče  zgodbe večera postavili ogledalo sebi in svojemu delu. Predstavili so se s kar šestimi postavitvami, ki so bile vse po vrsti predstavljene na državnih srečanjih odraslih folklornih skupin, ki jih organizira JSKD: »Bika na türen«, »Sem hodil k dekleti«, »Kak je hlopec deklo süka«, »Smo trlje bile«, »Mladga fanta pod odejo« in »Prleško gostüvaje«. Tem postavitvam so Leščečki dodali še kratko in zanimivo predstavitev malce bolj sodobnega časa z novimi oblekami, ki predstavljajo oblačilno dediščino Prlekije takoj po drugi svetovni vojni.

Letošnji veržejski koncert so obogatili tudi člani Akademske folklorne skupine France Marolt iz Ljubljane, v Ljutomeru pa so se Leščečekom pridružili člani Akademske folklorne skupine Študent iz Maribora.

Za svoje uspešno kulturno udejstvovanje so člani FS Leščeček v jubilejnem letu prejeli tudi Maroltove značke.